Vlissingen

Vlissingen is een maritieme stad pal aan het water. Een stoere en robuuste stad. Met hier en daar een rauw randje. Want dit is een stad waar gewerkt wordt en dat kun je zien. Tegelijk is dit een perfecte stad om te ontspannen. Er is een boulevard met een eindeloos uitzicht over de Westerschelde en de bedrijvige scheepvaart. En dan zijn er nog de (stads)stranden waar je zalig uit kunt waaien, zonnen en genieten. Ontdek het zelf in deze unieke stad aan zee!

 

Stad met volop evenementen
Vlissingen is een echte evenementenstad. In het voorjaar zijn er de eerste grote feestdagenmarkten en daarna volgt een seizoen lang aan festiviteiten en festivals. Bevrijdingsfestival Zeeland, Cuisine Machine, het straattheaterfestival Festival Onderstroom, Rescue Vlissingen en Film by the Sea zijn grote namen op de festivalkalender en één keer in de vijf jaar is het Sail de Ruyter. Maar er zijn eigenlijk het hele jaar door optredens, buurtfestivalletjes, theatervoorstellingen, dancefeesten en meer. In Vlissingen kun je je gewoonweg niet vervelen.

 

Verbonden met de zee
Vlissingen is tot in haar kleinste poriën een maritieme stad. Dit is de geboortegrond Michiel de Ruyter. De boulevards zijn vernoemd naar zeehelden. Je kunt er perfect zien hoe zeereuzen over de Westerschelde varen (zo dicht bij dat je ze bijna kunt aanraken) en hoe loodsboten bij hen aanleggen. De oude dokken lopen tot diep in het stadshart en bij Scheepswerf Amels & Damen zie je enorme superjachten in aanbouw. Wil je meer weten over de maritieme historie van Vlissingen en Zeeland? Dan kun je uren rondkijken in het muZEEum in een wereld van scheepswrakken, onverschrokken ontdekkingsreizigers en kaapvaarders.

 

Genieten van het goede leven
Het barst in Vlissingen van de fijne restaurants, zalige terrassen (vaak met fantastisch uitzicht over de Westerschelde) en goede gelegenheden voor een gezellige borrel. Als havenstad is Vlissingen behoorlijk multiculti en als je even zoekt, vind je er de meest fantastische Surinaamse, Portugese, Aziatische en Griekse eethuizen. En natuurlijk is er hier ook een fantastisch aanbod aan verse vis en zeevruchten uit de Zeeuwse wateren.

 

bron: visitvlissingen.nl